Ana Sayfa
Uluslararası Akademik Personeller İçin

Uluslararası Akademik Personeller İçin

Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ofis’in amacı, Üniversitemiz Avrupa Birliği programlarına katılımını arttırmak, uluslararası temaslarını güçlendirmek için hem akademik ve hem de idari personelin farklı programlarda yer almalarını sağlayarak, yurt dışında üniversitemizi farklı platformlarda tanıtmalarına destek olmaktır. 2004 yılından beri Erasmus Programı ve Uluslararası iş birlikleri kapsamında ……'e yakın  akademik ve idari personelin hareketlilikten faydalanmasını sağlamıştır. 

Uluslararası ofis bu misyonla, akademisyenlerine yurt dışında, alanında uzman kişilerle gelişimlerine katkı sunmak için fırsatlar sağlamaktadır. Sakarya Üniversitesi bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak alanlarda sahip olduğu konsorsiyumlarla akademisyenlerin mesleki gelişimleri için uluslararası değişimin kapısını açmaktadır. 

Sakarya Üniversitesi uluslararası hareketlilikten faydalanan akademisyen sayısını ve kalitesini arttırmak için dünyanın birçok yerinde ikili anlaşmalarının olduğu üniversitelerle sürekli iletişim halindedir. Uluslararası paltformlarda toplantı, fuar ve kongrelere katılımlarını destekleyerek akademisyenlerinin uluslararası faaliyetlerinin sayısını arttırma çabası içerisindedir. Özellikle EAIE (Uluslararası Eğitim Birliği) toplantılarında her yıl yerini almaktadır.  Fakülte ve bölüm koordinatörlerinin, Uluslararası Ofisin işbirliği ile yürüttüğü çalışmalar sonucu güncel olarak Sakarya Üniversitesinin 200’e yakın Avrupa üniversitesi ile yaklaşık 400 anlaşması bulunmaktadır. Üniversitemiz, 2019 yılından bu yana Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında koordinatör olarak hareketlilik programlarıyla ve akademisyenlerin faaliyetlerini yürütmektedir. 19 ülkeden 23 kurum ile KA171 projelerini koordine etmektedir.