Yüksek Öğrenimde Kaliteli Katılım Yolları Oluşturmak–ka2 Projesi

Yüksek Öğrenimde Kaliteli Katılım Yolları Oluşturmak–KA2 Projesi

Belçika'da ECEPAA'nın koordinatörlüğünü üstlendiği, Letonya-Letonya Üniversitesi'nin, Belçika-KU Leuven'in, İtalya-Popoli Insieme ODV'nin partner olduğu "Building Higher Education Quality InclUsion PaThwaYs" başlılı KA2 Projesi'nin bir partneri de Sakarya Üniversitesi oldu.

250.000€ bütçeyle 3 yıl sürmesi planlanan bu yeni Proje ile Avrupa yükseköğretim kurumlarında kurumsal ve politika düzeyinde kapsayıcılık ve çeşitliliğin teşvik edilmesinde artan işbirliği ve koordinasyona katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Projenin ayrıca iki özel hedefi bulunmaktadır: DEI (Diversity-Equality-Inclusion) politikalarının uygulanmasında idari personelin katkısı konusunda Avrupa Yükseköğretim Kurumları ve araştırmacılar arasında farkındalık yaratmak için kapasite geliştirmenin arttırılması ve en iyi uygulama alışverişinin teşvik edilmesi.