Ana Sayfa
Duyurular
Eylül Ayı Öne Çıkanlar – Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ofis Haftalık Toplantı Güncellemeleri

Eylül Ayı Öne Çıkanlar – Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ofis Haftalık Toplantı Güncellemeleri

Eylül Ayı Öne Çıkanlar – Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ofis Haftalık Toplantı Güncellemeleri

 

Eylül 2024 boyunca, Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü, gelişmeleri tartışmak ve gelecek girişimleri planlamak üzere birkaç önemli toplantı gerçekleştirdi. 12 Eylül 2024 tarihinde, odak noktası personel sorumluluklarını gözden geçirmek ve bildirimler hazırlamak oldu. 23 Ekim 2024 tarihinde yapılacak olan “Merkezi Projeler” toplantısının planları yapıldı ve üniversitelere ve diğer paydaşlara davetiyeler gönderildi. Etkinlik için yemek düzenlemeleri SKS ile koordine edildi ve yabancı öğrenci harçları ile ilgili yeni düzenlemeler ve ErasmusDays etkinlikleri hakkında tartışmalar yapıldı. Ekip ayrıca oryantasyon oturumları ve yaklaşan uluslararası ziyaretler için görevler belirledi.

 

16 Eylül 2024 tarihli toplantı, üniversite etkinliklerinin organizasyonu ve uluslararası projelerin yönetimi için sorumlulukların dağıtılmasına odaklandı. Erasmus+ ve uluslararası öğrenci işlerinden sorumlu yeni yardımcı koordinatörler atandı ve Uluslararası Öğrenci Merkezi’nde ek personele olan ihtiyaç tartışıldı. YÖS başvuru süreçlerindeki değişiklikler gözden geçirildi ve bir personelin Ürdün ziyaretine onay verildi.

 

23 Eylül 2024 tarihli toplantıda, ekip Orhun Değişim Programı’nı hızlandırmak için diğer değişim programlarının süreçlerini inceledi. Uluslararası Ofis web sitesinin güncellenmesi için BAUM ile koordinasyon yapılması planlandı. “Merkezi Projeler” toplantısı için son hazırlıklar tamamlandı ve yıl boyunca düzenlenecek Erasmus+ etkinliklerine katılacak personeller belirlendi.

 

Ayın son toplantısı olan 30 Eylül 2024 tarihinde, ekip “Yıldızlar Ligi: Erasmus+ Merkezi Projeler Toplantısı” için planları tamamladı ve resmi davet mektuplarını hazırladı. KA2 eğitim programına katılanlara etkinlik sonrası anketler gönderildi ve 15 Ekim 2024 tarihinde Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenecek olan KA171 Proje Yönetimi Toplantısı’nda üniversiteyi temsilen Nurbanu Bulgur’un katılımı onaylandı. Erasmus+ personel hareketliliğine katılacak idari personel için destek talepleri de görüşüldü. Uluslararası Ofis Koordinatörü’nün yurt dışında bulunacağı 7-29 Ekim 2024 tarihleri arasında Dr. Nurcan Kostak vekil olarak atandı. Ekip, “Üniversite Yaşamına Uyum” ve ESC Gençlik ve Spor Projeleri gibi çeşitli etkinliklere katılımı doğruladı. Son olarak, ofis çevre dostu bir yaklaşım benimseyerek, bireysel kağıt loglarını tek bir ciltli defterle değiştirme kararı aldı.