SAÜ Uluslararası Personel Haftası Çeşitli Ülkelerden Gelen Akademisyenlerin Katılımıyla Başladı

Uluslararası Personel Haftası’nda Arnavutluk, Belçika, Bulgaristan, Çin, Çekya, Fiji, Ürdün, Kosova, Libya, Fas ve İspanya’dan olmak üzere 11 farklı ülkeden ve 16 farklı kurumdan gelen uluslararası katılımcılar ülkelerini ve kurumlarını tanıtma fırsatı buldu. Etkinlik İngilizce olarak gerçekleşti.

Etkinliğin birinci günü Uluslararası Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Mahpeyker ÖZTÜRK’ün açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından ARDEK Dekanı Prof. Dr. Mehmet EMİROĞLU’nun “Sakarya Üniversitesi’nin Sıralamalardaki Yeri” başlıklı sunumuyla Sakarya Üniversitesi’nin uluslararası sıralamalardaki yerine dair önemli veriler paylaştı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer KÖSEOĞLU ise “Sakarya Üniversitesi’nde Sürdürülebilirlik” başlıklı konuşmasında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ortaya konulan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi kapsamında Sakarya Üniversitesi’nde yapılan uygulamalara yer verdi. Açılış konuşmalarının ardından ARDEK ve laboratuvar ziyaretlerini de içeren bir kampüs turuyla katılımcılara Üniversitemizin sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi verildi.